comisaniazs@yahoo.com
mariuskoman@yahoo.com - Administrator
ID mess: comisaniazs

Dan Bărbuţă
Vârsta - 44 ani
Biserici păstorite - Comişani, Bucşani, Adânca
E-mail: danbarbuta@yahoo.com
Tineret

Rezultate olimpiadă faza pe conferinţă

 

Piciorang Estera - 66 P

Bărbuţă Beni - 73 P

Piciorang Claudiu Emilian - 66 P

Liţoiu Raluca Abigaella - 72 P

Liţoiu Gabriel - 74 P

Stanciu Vlăduţ - 80 P

Rădoi Diana - 77 P

Piciorang Iustina Mirabela - 74 P

Piciorang Lavinia Cristina - 73 P

Sandu Raluca Cristiana - 56 P

Sandu Andrei - 44 P

Piciorang Evelina - 69 P

Bărbuţă Diana - 70 P

Rădoi Denisa - 76 P

Rădoi Larisa - 78 P

Stanciu Adrian - 78 P

REZULTATE OLIMPIADA


LIŢOIU ABIGAELA 95 P

PICIORANG EMIL 95 P

RĂDOI DIANA 86 P

PICIORANG JUSTINA 81P

RĂDOI DENISA 73P

PICIORANG EVELINA 73P

STANCIU VLĂDUŢ 87 P

PICIORANG LAVINIA 97 P

PICIORANG ESTERA 70 P

BENI BĂRBUŢĂ 72 P

SANDU ANDREI 73 P

BĂRBUŢĂ DIANA 72 P

RĂDOI LARISA 74 P

SANDU CRISTIANA 86 P

STANCIU ADRIAN 83 P

Misiunea femeii
Program servicii divine
Vineri seara 18:00-19:00
Sabat dimineaţă 8:30-12:00
Sabat după-amiază 16:00-17:00
Image and video hosting by TinyPic

Acum poţi promova situl comisaniazs.wgz.ro prin inserarea unui banner în site-ul tau. Pentru promovare reciproca te rugăm să contactezi administratorul mariuskoman@yahoo.com

 

Dumnezeu ne iubeşte suficent de mult ca să ne accepte aşa cum suntem.

 

Info AZS

Buletin Info Adventist nr 443

Vineri, 10 iulie 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: „Cate ceva incoace si incolo"

2. Insula Mare a Voluntariatului

3. Avalansa credintei
4. Caravana Vacantei la start
5. Primele roade - botez la Adancata


Biserica Mondiala


6. Conferinta Globala de Sanatate si Stil de Viata - Biserica Adventista de Ziua a Saptea isi consolideaza parteneriatul cu organizatiile de sanatate

7. Adventistii din SUA se alatura grupurilor de sanatate publica in sustinerea proiectului de lege anti-fumat


Anunturi

8. Intalniri saptamanale in Bucuresti pentru persoane cu dizabilitati

__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: „Cate ceva incoace si incolo"
Ciprian Iorgulescu / Director Departament Scoala de Sabat


De curand am auzit urmatoarea remarca, probabil folosita sau cel putin cunoscuta de multi, „acum e duminica, acum e vineri" persoana facand referire la cat de repede trece timpul in fiecare saptamana.

Ni se intampla des sa constatam ca nu ne ajunge timpul si ca avem multe activitati pe agenda zilnica ce asteapta sa fie realizate. Zilnic ne luptam cu timpul si parca de fiecare data pierdem lupta. Si astfel ajungem sa ne intrebam: „De ce timpul este dusmanul nostru in loc sa fie prietenul nostru?"

Intrebarea noastra ma duce cu gandul la o parabola din Vechiul Testament rostita de unul dintre fiii proorocilor si descrisa in cartea 1 Imparati cap 20;39-40. Mi-a atras atentia scuza omului din parabola. Acesta isi ia angajamentul ca-l va pazi pe semenul sau in timpul luptei, dar preocuparile personale devin mult mai importante decat fiinta umana. Atunci cand constata lipsa omului care trebuia pazit scuza lui suna in felul urmator: „pe cand faceam cate ceva incoace si incolo, omul s-a facut nevazut ...". El nu este lenes, este activ, doar ca preocuparea lui nu mai este semenul ci acel cate ceva incoace si incolo.


Citeste mai departe...

2. Insula Mare a Voluntariatului
Florin Ghita, pastor Ramnicu Sarat / AARC


In perioada 28 Iunie - 05 Iulie 2009, un grup format din 21 de tineri cu varstele intre 13-23 de ani, din localitatile Ramnicu Sarat, Ziduri si Viziru impreuna cu pastorii Daniel Mihaila din Viziru si Florin Ghita din Ramnicu Sarat s-au implicat intr-un proiect de voluntariat in doua localitati din Insula Mare a Brailei.

Initiat in mod oficial printr-o rugaciune de pastorul Dorin Albu, directorul Departamentului Lucrare Personala al Conferintei Muntenia, proiectul s-a desfasurat in principal in gospodariile misionarilor adventisti din comuna Marasu si satul Plopi. Plini de entuziasm, tinerii au participat la demolarea unor camere deteriorate ale unei locuinte, la turnarea unei fundatii de beton dar si la activitati specifice zonelor rurale cum ar fi culesul rosiilor si al al mazarei.

Citeste mai departe...

3. Avalansa credintei
Nitulescu Daniel, pastor Parscov / AARC


In perioada 29 iunie - 4 iulie la Centrul Medical al doctorului Paul Costache a fost organizata o Scoala Biblica de vacanta in localitatea Parscov.

Cu sprijinul directorului Scolii Generale "Vasile Voiculescu" din comuna, zeci de copii de la gradinitele si scoala de stat au participat la acest proiect, fapt pentru care i-am multumit cu totii lui Dumnezeu pentru aceasta oportunitate creata.

Initiativa s-a dovedit a fi una inspirata deoarece, in urma influentei Duhului Sfant si al efortului sustinut al uneltelor omenesti, pe 7 iunie 2008, 24 de persoane - majoritatea fosti membri ai Bisericii Adventiste - paseau in apa botezului. Un merit deosebit se atribuie initiatorului proiectului, fratele Turturica Ionel, care a pus suflet in aceasta lucrare, jertfind timp, energie si resurse materiale.

Citeste mai departe...

4. Caravana Vacantei la start
Ruben Atomei /AARC


La sfarsitul lunii iunie, o noua initiativa a Departamentului Scoala de Sabat si Lucrare Personala al Conferintei Moldova a prins viata prin lansarea Proiectului Caravana Vacantei.

Primii beneficiari ai acestui proiect au fost peste 70 de copii din localitatea suceveana Iacobeni dar si parintii sau bunicii acestora, care, in timp ce micutii participau la activitati recreative diverse, puteau sa beneficieze de serviciile standului de sanatate, condus de pastorul local Chidovet Iosif si sotia dumnealui.

Citeste mai departe...

5. Primele roade - botez la Adancata
Ruben Atomei /AARC


Sabatul trecut, pe 4 iulie comunitatea din Adancata judetul Suceava a fost binecuvantata sa se impartaseasca din bucuria Cerului cu ocazia primului botez din biserica. Desi nu au trecut decat cateva luni de la infiintarea comunitatii, doi tineri s-au hotarat sa-L urmeze pe Domnul si sa incheie legamant cu El prin botez.

Citeste mai departe...Biserica Mondiala


6. Conferinta Globala de Sanatate si Stil de Viata - Biserica Adventista de Ziua a Saptea isi consolideaza parteneriatul cu organizatiile de sanatate
Ansel Oliver/ANN


Presedintele Conferintei Generale a facut apel ca adventistii sa intre in parteneriat cu alte organizatii medicale in vederea asigurarii serviciilor medicale de baza la nivel global, cerere prin care credinciosii si institutiile bisericii sunt chemati sa renunte la metodele individualiste in lucrarea medicala.

Remarcile lui Jan Paulsen vin in ziua de deschidere a unei conferinte medicale mondiale in care se doreste discutarea cailor de realizare a obiectivelor de sanatate publica prin parteneriat si rolul organizatiilor confesionale in aceasta actiune. Conducatorii Departamentelor de Sanatate din intreaga lume mai doresc sa demonstreze rolul pe care spiritualitatea si un stil de viata holistic il pot juca in ingrijirea medicala primara si sa gaseasca un teren comun pentru actiunile in parteneriat.

Citeste mai departe...

7. Adventistii din SUA se alatura grupurilor de sanatate publica in sustinerea proiectului de lege anti-fumat
Ansel Oliver/ANN

Adventistii de ziua a saptea se numara printre cele peste 1000 de grupari medicale, religioase si alte grupuri non-guvernamentale care saluta noua lege despre care se spune ca reprezinta masura cea mai hotarata luata de guvernul american pentru reducerea consumul de tutun.

Potrivit declaratiilor activistilor anti-fumat, se asteapta ca Legea cu privire la Prevenirea Fumatului in Familie si Controlul Tutunului, semnata saptamana trecuta de presedintele Obama, sa confere agentiei americane de control al alimentelor si medicamentelor (US Food and Drug Administration) o autoritate fara precedent in restrictionarea producerii si vanzarii tutunului, cu o atentie speciala pentru prevenirea fumatului pasiv la copii.


Citeste mai departe...


Anunturi

8. Intalniri saptamanale in Bucuresti pentru persoane cu dizabilitati


Va invitam calduros sa participati la intalniri saptamanale intr-un spatiu inchiriat, in care sa ne intalnim pentru cel putin cinci mari deziderate: relatii nemijlocite de calitate, dezvoltare personala, seminarii de formare, nevoi specifice implinite si viata spirituala plina de speranta.

Acest proiect se doreste mai intai in Bucuresti, iar cei care vor sa se inscrie in acest proiect ne vor comunica pe mail, telefonic, sau prin scrisoare pe adresa redactiei revistei „Impreuna", astfel ca in toamna sa putem avea primele intalniri. De asemenea dorim sa fim anuntati daca puteti veni insotiti sau aveti nevoie de sprijinul unorstudenti voluntari pe care ii vom trimite pentru a va aduce la locul intalnirii.

Citeste mai departe...

Buletin Info Adventist nr 442

Vineri, 03 iulie 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: Caracterul

2. O traditie binefacatoare, Sabatele in natura

3. Dragostea i-a intors acasa
4. Raportul Comitetului de organizare al Conferintelor Internationale pentru Credinta si Stiinta, 2002-2004, prezentat Comitetului Executiv al Conferintei Generale prin intemediul biroului Presedintelui Conferintei Generale, 10 septembrie 2004


Biserica Mondiala


5. Biserica din Germania transmite serviciile de inchinare in direct prin Twitter

6. De vorba cu Wagner despre filantropie in institutiile adventiste


Anunturi

7. Concert "Voces Spei" la Madrid

__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: Caracterul
Romica Sirbu / Director Departament Educatie


Perspectiva incheierii unei alte saptamani ma poarta cu gandul la inceputul Genezei, atunci cand la incheierea celor sapte zile ale creatiunii, Dumnezeu a calificat intreaga Sa lucrare ca fiind foarte buna. Totul purta amprenta perfectiunii.

Ma intreb ce vedem noi privind la tot ce am facut de-a lungul unei zile, de exemplu. Am putea sa spunem ca tot ce am facut este foarte bun? Rezultatul creatiunii a purtat amprenta desavarsirii pentru ca Dumnezeu este desavarsit. Mantuitorul afirma de altfel urmatorul principiu: „Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune." (Matei 7,18) Ce fel de pom sunt eu? Roadele noastre sunt pe masura caracterului nostru. Asadar cea mai mare lucrare a fiecarei zile, a fiecarei saptamani este caracterul.


Citeste mai departe...

2. O traditie binefacatoare, Sabatele in natura
Georgescu Robert / Pastor Biserica Adventista Viile Noi - Constanta / AARC


La mai putin de un kilometru distanta de prima biserica de pe teritoriul Romaniei (anul 992 d.Hr.), sambata, 27 iunie 2009, credinciosi din cele 22 de Biserici Adventiste de pe teritoriul judetului Constanta impreuna cu pastorii lor s-au intalnit in Rezervatia Naturala Padurea Fantanita - Murfatlar.

Invitatul special al acestei intalniri in natura a fost pastorul Pirlitu Georgel, Presedintele Conferintei Muntenia. Acesta a evidentiat dragostea cea mare a lui Dumnezeu pentru om si a indreptat gandurile celor prezenti in mod special asupra celor patru caracteristici ale unui lucru mare si realizabil: sa mergi inainte atunci cand planul divin sfideaza ratiunea (Noe), sa ramai langa Dumnezeu chiar daca esti singur (Daniel), sa dai si sa faci tot ce poti (vaduva saraca) si sa fii dispus sa faci sacrificii (Avraam).

Citeste mai departe...

3. Dragostea i-a intors acasa
Modoran Danubian


Data de 24 noiembrie 2007 reprezinta punctul de pornire al unei miscari ce avea sa influenteze capital comunitatea Filadelfia si lucrarea acesteia.

La initiativa fratelui Turturica Ionel, comunitatea a organizat un Sabat dedicat chemarii „oilor pierdute ale casei lui Israel", adica o invitatie de reintoarcere in sanul bisericii a celor care au fost candva membri.

Initiativa s-a dovedit a fi una inspirata deoarece, in urma influentei Duhului Sfant si al efortului sustinut al uneltelor omenesti, pe 7 iunie 2008, 24 de persoane - majoritatea fosti membri ai Bisericii Adventiste - paseau in apa botezului. Un merit deosebit se atribuie initiatorului proiectului, fratele Turturica Ionel, care a pus suflet in aceasta lucrare, jertfind timp, energie si resurse materiale.

Citeste mai departe...

4. Raportul Comitetului de organizare al Conferintelor Internationale pentru Credinta si Stiinta, 2002-2004, prezentat Comitetului Executiv al Conferintei Generale prin intemediul biroului Presedintelui Conferintei Generale, 10 septembrie 2004

Introducere

Primele cuvinte ale Bibliei asigura temelia pentru tot ceea ce urmeaza: „La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul …" Genesa 1:1. In intreaga Scriptura Creatiunea este celebrata ca venind din mana lui Dumnezeu, Acesta fiind laudat si adorat ca si Creator si Sustinator a tot ceea ce exista. „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor lui." - Psalmul 19:1.

Citeste mai departe...Biserica Mondiala


5. Biserica din Germania transmite serviciile de inchinare in direct prin Twitter
Megan Brauner/ANN / AARC


Twitter este o retea sociala virtuala de tip microblogging ce permite utilizatorilor sa impartaseasca celorlalti ceea ce fac in anumite momente fiind utilizat pentru orice, de la ceea ce cineva a mancat la micul dejun pana la cele mai recente stiri.

Pentru Martin Haase si un grup de adventisti din Germania, Twitter este un instrument pentru impartasirea lui Dumnezeu. Acestia isi petrec dimineata de Sabat pe Twitter postand predica condensand ideile importante in 140 caractere.

Haase, fost Director al Departamentului de Comunicare al regiunii Euro-Africa a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a spus ca in cultura de astazi e normal sa fii conectat la Internet toata ziua, oriunde te afli.

Citeste mai departe...

6. De vorba cu Wagner despre filantropie in institutiile adventiste
Ansel Oliver/ANN

Colectoarea de fonduri Lilya Wagner este ingrozita de un anumit gen de apeluri. „Un pastor a telefonat pentru a spune ca congregatia sa tocmai a construit o biserica, iar acum vrea sa stie cum sa o plateasca. Un alt apelant vrea sa stiu cum sa reduca datoria unei scoli aflata la un pas de inchidere". De fapt, prea multe apeluri, spune ea, arata o lipsa de intelegere cu privire la cum si de ce sa se stranga bani.

"Nu cred ca aceasta este buna utilizare a resurselor lui Dumnezeu sau a inteligentei pe care ne-a oferit-o", spune Wagner, Director al Serviciul Filantropic pentru Institutii (PSI) ale Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.


Citeste mai departe...


Anunturi

7. Concert Voces Spei la Madrid


Cuartetul barbatesc "Voces Spei" are placerea de a va invita sambata 4 iulie 2009, orele 18:00, in comunitatea adventista CALATRAVA din Madrid (C/ Calatrava 25, metrou Puerta de Toledo, linia 5) la concertul de lansare al celui de-al doilea album: "Drum catre Infinit"

Citeste mai departe...


Buletin Info Adventist nr 441

Vineri, 26 iunie 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: Respect pentru dreptul de proprietate al lui Dumnezeu

2. La Pitesti, adventistii se roaga si lucreaza

3. "Sa ploua, Doamne, cu Duh Sfant peste preaiubitii Tai din Alexandria!"
4. Club de Sanatate la Scornicesti
5. Romanul....copiilor
6. Minuni la Strehaia?
7. Toamna se numara bobocii, vara se numara…absolventii
8. „Miracolul vietii" studiat de Licurici si Exploratori


Biserica Mondiala


9. Presedintele Bisericii Adventiste, Jan Paulsen, vorbeste despre originea Pamantului

10. Indemn pentru activism in cadrul forumului anual de libertate religioasa din Washington


Anunturi

11. Rezultatele pentru admiterea la Liceul Teologic Adventist din Bucuresti

__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: Respect pentru dreptul de proprietate al lui Dumnezeu
Nelu Burcea / Director Comunicare si Relatii Publice


Incepand cu anul 1988, comunitatea internationala celebreaza in fiecare an, la data de 26 iunie, Ziua Internationala de Lupta Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri.

Conform unor studii statistice, 40% dintre tineri consuma droguri pentru a fi in rindul prietenilor, 30% din curiozitate, iar 30% ca forma de protest.

Un sondaj realizat de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului scoate la iveala date ingrijoratoare. Peste 51% dintre tinerii bucuresteni vor legalizarea stupefiantelor si cred ca acestea nu sunt altceva decat un mijloc de recreere. Conform statisticilor, în 2010, intr-o familie cu doi copii, unul va consuma cel puţin o data droguri.

Citeste mai departe...

2. La Pitesti, adventistii se roaga si lucreaza
pastor Adrian Butuc / AARC


Ziua de 20 Iunie a fost pentru Biserica Adventista din Pitesti una de sarbatoare si de intarire a credintei, sase noi persoane pasind in apa botezului. Insa surpriza cea mare a venit dupa apelul pastorului de la incheierea programului: alte opt persoane s-au inscris la clasa de pregatire pentru botez!

Interesul oamenilor pentru o viata noua in Isus Hristos a fost in crestere in ultima perioada, aceste roade, adaugandu-se la numarul celor 60 de persoane botezate in ultimii patru ani in Pitesti. In fiecare sabat noi vizitatori isi fac aparitia in comunitate, printre ei numarandu-se profesori, ingineri, si avocati.

Citeste mai departe...

3. "Sa ploua, Doamne, cu Duh Sfant peste preaiubitii Tai din Alexandria!"
Sinziana Constantin / AARC


In perioada 15 - 19 iunie 2009, cu ajutorul primariei din Alexandria, reprezentanti ai ASEF si voluntari ai Bisericilor Adventiste din localitate au amenajat, pe una dintre cele mai importante strazi ale orasului, doua standuri de sanatate in cadrul Programului National „Impreuna pentru o sanatate mai buna".

Zilnic, cele doua standuri au fost vizitate de zeci de persoane care au beneficiat de teste gratuite (masurarea tensiunii arteriale si a procentului de grasime din organism), de sfaturi de sanatate si de oferte speciale din partea Casei de Editura Viata si Sanatate.

Citeste mai departe...

4. Club de Sanatate la Scornicesti
AARC


La inceputul lunii aprilie, in Scornicesti, era initiat proiectul unui Club se Sanatate. In fiecare seara, pastorul Cristian Purnea pornea cu speranta si atragea interesul participantilor prin prezentari accesibile, practice si eficiente. In fiecare seara, noi si noi membri se adaugau la acest Club.

Noutatea pentru participanti a constitut-o modul simplu si practic in care isi pot trai viata, dar si diversitatea culinara vegetariana pregatita cu grija de Raducan Filica, membra a Bisericii Adventiste din localitate. De asemenea, participantii au fost ajutati sa inteleaga ca sanatatea fizica este strans legata de sanatatea spirituala, in fiecare ocazie facandu-se referire si la partea necesara sufletului.

Citeste mai departe...

5. Romanul...copiilor
Cristina Neagu / Departament Tineret
/ AARC


Duminica, 14 iunie 2009, un nou oras a aparut in Moldova: „Romanul copiilor". 860 de cetateni mici la statura sprijiniti de Biserica Adventista de Ziua a Saptea din localitate si 60 de voluntari din Roman, Piatra-Neamt si Bacau au decis sa isi petreaca ziua intr-un orasel pe masura lor in care i-au invitat cu generozitate pe parintii si bunicii lor.

Primarul orasului, domnul Laurentiu Dan Leoreanu a acceptat provocarea si vreme de o zi a fost primarul oraselului copiilor, fiind prezentat atat la deschiderea oraselului cat si la inchidere, ocazie in care le-a inmanat participantilor diplome si premii.

Citeste mai departe...

6. Minuni la Strehaia?
Cristodulo Romulus / AARC


Biserica din Strehaia, a initiat recent un club de Sanatate chiar in incinta Bisericii. Pe parcursul a opt intalniri, cei 12 - 15 vizitatori constanti ai clubului au beneficiat de diverse masuratori, tensiune arteriala, glicemie, etc precum si de sfaturi despre cum sa isi imbunatateasca stilul de viata de la dr Radut.

O doamna s-a hotarat sa gateasca sanatos insa castigul cel mare a fost initiativa care a vizat si sprijinirea spirituala a vizitatorilor, astfel la sfarsitul fiecarei intalniri acestia primeau cate o carte religioasa si de asemenea se inaltau rugaciuni.

Citeste mai departe...

7. Toamna se numara bobocii, vara se numara…absolventii
Cristina Neagu / Departament Tineret


Fiecare anotimp are o ocazie de numarare. Daca la inceputul toamnei se numara...boboci, la inceputul verii se numara absolventii. Bobocii care au crescut si de acum sunt gata sa-si ia zborul din cuibul...AMiCUS.

Sambata, 20 iunie, comunitatea adventista Speranta din Cluj-Napoca a fost gazda festivitatii de inchidere a anului univesitar AMiCUS Cluj 2008-2009 dar si a momentului special in care 43 de proaspeti absolventi au fost felicitati.


Citeste mai departe...

8. „Miracolul vietii" studiat de Licurici si Exploratori
Robert Georgescu / Pastor Biserica Adventista Viile Noi - Constanta


Duminica, 21 mai 2009, s-a desfasurat la Constanta, in Rezervatia Naturala Padurea Fantanita - Murfatlar, Camporeea de licurici si exploratori cu tema „Miracolul vietii".

Valoarea peisagistica a zonei, numeroasele specii floristice dar si speciile rare adapostite aici (inul dobrogean, spinul de Murfatlar, usturoiul, colilia, zambila si altele) - au reprezentat o atractie in plus pentru zecile de licurici si exploratori de pe teritoriul judetului Constanta dar si pentru instructorii si parintii care i-au insotit
.

Citeste mai departe...Biserica Mondiala


9. Presedintele Bisericii Adventiste, Jan Paulsen, vorbeste despre originea Pamantului
ANN


Raspunzand discutiilor ce au loc in biserica, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea ii indeamna pe adventisti sa foloseasca Scripturile pentru a-si valida credinta cu privire la origini.

Intr-o declaratie data publicitatii vineri, 19 iunie, pastorul Jan Paulsen a facut apel la administratorii Bisericii, pastori, profesori si scriitori sa exprime clar si sa reflecte pozitia Bisericii cu privire la creatie.

"Trebuie sa nu ne permitem sa ne indepartam de Biblie in definirea valorilor noastre si in a declarara ceea ce credem" a spus Paulsen.

Paulsen s-a referit la pozitia Bisericii cu privire la creatie, pozitie ce a fost formulata de Comitetul Executiv al Conferintei Generale in octombrie 2004.

Paulsen a spus ca apelul lui este in special unul pentru integritatea si abilitatile profesionale ale educatorilor, pastorilor si scriitorilor.

Iata declaratia integrala a lui Paulsen:

Citeste mai departe...

10. Indemn pentru activism in cadrul forumului anual de libertate religioasa din Washington
Ansel Oliver/ANN

Un membru al Congresului Statelor Unite a spus sustinatorilor libertatii religioase prezenti joi, 18 iunie, in Washington D.C. ca in timp ce au avut loc multe realizari pentru promovarea libertatii religioase, exista mult mai multe lucruri care trebuie facute.

Emanuel Cleaver al II-lea, co-presedinte al International Religious Freedom Caucus, a spus ca violarea dreptului la libertate religioasa este comisa deseori neintentionat de guverne care se tem ca vor pierde controlul si care isi exercita in mod activ puterea.

"Fiecare persoana are dreptul la libertate de gandire, libertate de constiinta si libertate religioasa si, cu toate acestea, inca au loc persecutii si atrocitati", a spus Cleaver celor 300 de participanti la forumul de libertate religioasa


Citeste mai departe...


Anunturi

11. Rezultatele pentru admiterea la Liceul Teologic Adventist din Bucuresti


Au fost afisate rezultatele pentru admiterea la Liceul Teologic Adventist din Bucuresti. Acestea pot fi consultate AICI

Buletin Info Adventist nr 440

Vineri, 19 iunie 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: Roaga-te si lucreaza!

2. "Ploiestiul in Miniatura"

3. In Oltenia, ziua de 13 aduce...vesnicia
4. Urca in arca!
5. Festivalul cireselor
6. Festivalul Batranilor
7. Sezonul camporeelor


Biserica Mondiala


8. Un „Multumesc" puternic la Festivalul de Libertate Religioasa din Peru

9. Fostul Presedinte al Bisericii Adventiste din regiunea Indiilor de Vest ridicat de Regina Marii Britanii la rangul de Cavaler in grad de Comandor


__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: Roaga-te si lucreaza!
Teodor Hutanu / Presedinte

Cel despre care vorbesc acum este un frate de credinta. L-am intalnit recent, insotit de un barbat, pe care tocmai il calauzise la unul din spitalele din oras. „Pentru ca am avut ocazia sa ne cunostem, am dorit sa-i ofer o mana de ajutor" - spune fratele. „Locuieste undeva mai departe, are si niste necazuri, dar va fi bine... Sambata a fost si la Adunare. Acum este mai optimist. I-a placut mult muzica. N-a auzit asa ceva pana acum." Entuziasmat de aceasta noua misiune, fratele a mai spus ca s-a rugat pentru inspiratia de a face bine cuiva, iar in ziua aceea a fost indemnat sa faca niste curse pentru oamenii care asteptau „la ocazie". Asa si-a descoperit noua cunostinta.

Reportaje de felul acesta putem intalni destul de des, daca suntem atenti sa le observam. Frati si surori in Domnul Isus isi gasesc vocatia de misionari, ghidati pe cai simple de inspiratia Duhului Domnului, pentru ca simt atractia modelului Nazarineanului de a iubi pe semeni: „Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfant si cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc in loc, facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul, caci Dumnezeu era cu El" (Faptele Apostolilor, 10:38).

Citeste mai departe...

2. "Ploiestiul in Miniatura"
AARC

Aproape 1000 de copii din Ploiesti, si-au petrecut ziua de duminica intr-un orasel construit pe gustul lor de Asociatia „Exploratori pentru Viitor" in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti si cu sprijinul unor institutii publice si organizatii nonguvernamentale.

In cadrul proiectului "Ploiestiul in Miniatura - un oras pentru Copii si Parinti", voluntari cu experienta in activitatile cu copiii i-au ajutat pe cei mici sa descopere si sa se familiarizeze cu meserii si ocupatii din cele mai diverse in timp ce se implicau plini de voiosie in numeroase activitati, concursuri si jocuri recreative (trasee cu obstacole, trasee de orientare, invatarea unor reguli de politete si a bunelor maniere cu ajutorul teatrului de papusi), educative (educatie antidrog, invatarea unor reguli de supravietuire, invatarea regulilor de prim ajutor, meteorologie, fitoterapie, viata in natura etc.) si exercitii pentru stimularea creativitatii si cunoasterea de sine (scoala, cabinet psiho' etc.).

Citeste mai departe...

3. In Oltenia, ziua de 13 aduce...vesnicia
AARC

Luna iunie a adus in regiunea Olteniei un suflu nou si o incurajare pentru credinciosii bisericilor mici. Din ce in ce mai multi tineri doresc sa isi continue viata alaturi de Dumnezeu si au ales sa sigileze aceasta alegere prin incheierea unui legamant intrand in apa botezului. Exemplul lor a facut ca in doar cateva clipe de la incheierea momentului solemn un numar la fel de mare sa aleaga pregatirea pentru urmatoarea ocazie.

Isus Hristos le-a dat urmasilor Sai o porunca expresa: „Mergeti in toata lumea" iar oamenilor le-a dat libertatea alegerii. Evanghelia trebuie vestita tuturor insa alegerea de a incheia un legamant cu Dumnezeu ramane la latitudinea fiecarui ascultator. Se pare ca tinerii din Oltenia, aud mai bine glasul Domnului... cel putin asa descoperim in experienta celor din Alexandria, unde, asa cum povesteste pastorul Nita Petre, intr-o atmosfera dominata de amprenta divina, in ziua de 13 iunie, s-a desfasurat botezul a 12 persoane, majoritatea tineri, care au dorit sa incheie legamant cu Dumnezeu in primavara vietii lor.

Citeste mai departe...

4. Urca in arca!
Cristina Neagu / Departament Tineret

Anul 2009 a fost desemnat in mediile de specialitate „Anul Darwin". Constienti de acest lucru si de informatiile pe care le primesc copiii la scoala, instructorii de Exploratori din zona Bucuresti si-au propus ca in cadrul Camporeei din acest an sa puna mult mai mult accent pe natura si pe latura de Creator a lui Dumnezeu. Pentru ca participantii sa petreaca mai mult timp studiind natura si descoperind lucruri noi care pot consolida credinta in faptul ca Dumnezeu a creat lumea inconjuratoare.

Astfel, intre 12-14 iunie 2009 s-a desfasurat pe Valea Bratioarei (jud. Arges) camporeea „Noe", cea de a treia Camporee de trei zile a exploratorilor din zona Bucuresti. Pe parcursul intregii perioade, copiii au descoperit, in functie de dorinta si inclinatia fiecaruia o serie de lucruri din natura din cu privire la mamifere, arbori, flori, pasari, fluturi si molii. Initiatorii au fost fie specialisti in domeniile respective cum a fost cazul mamiferelor sau arborilor sau instructori pentru care domeniile respective au devenit mai mult decat simple hobby-uri.

Citeste mai departe...

5. Festivalul cireselor
Cristina Neagu / Departament Tineret

Daca luna iunie este o luna prielnica pentru cirese atunci un Festival al Cireselor va atrage cu siguranta multi tineri. Cel putin asa au calculat organizatorii acestuia. Si se pare ca rationamentul a fost corect: 500 de tineri au sosit cu acest prilej la Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Floresti (jud. Giurgiu).

Motivati de gandul central al Festivalului, "Ofera ce ai mai bun", participantii, organizatorii si invitatii s-au intrecut in a-si oferi unii altora momente placute, de cunoastere si crestere. Participantii, tinerii din Floresti si din localitatile invecinate dar si mai indepartate cum ar fi Pitesti, Voluntari, Niculesti (jud. Prahova) au oferit momente muzicale si literare deosebite pentru realizarea programului de dupa-amiaza iar naistul Cornel Pana a oferit, cum era de astepta, ce era mai bun din muzica lui.

Citeste mai departe...

6. Festivalul Batranilor
Neagu Adrian

Sambata, 13 iunie, la Biserica Plosca 3, a avut loc „Festivalul Batranilor". Izvorat din dorinta de a da slava lui Dumnezeu si a ne reconsacra pentru misunea la care Dumnezeu ne cheama indiferent de varsta, intalnirea a adunat membri din districtul Plosca dar si invitati din alte biserici. Au fost prezenti pastorii pensionari Zabava Ion si Soare Ion iar dintre cei inca activi care au pastorit districtul a fost fratele Geanta Daniel.

Citeste mai departe...

7. Sezonul camporeelor
Cristina Neagu / Departament Tineret

Inceputul de vara este un sezon potrivit pentru Camporee in diferite locuri din tara. Astfel Companionii si Exploratorii banateni s-au intalnit in ocazii si locuri diferite in cadrul unor iesiri special organizate pentru ei de catre Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Banat.

Pe data de 7 iunie, 120 de companioni s-au intalnit la Hunedoara unde au vizitat impreuna castelul Huniazilor. Pentru a imbina utilul cu placutul, vizita a fost urmata de jocuri si activitati ca o pregustare a taberei care urmeaza.

Citeste mai departe...

Biserica Mondiala

8. Un „Multumesc"puternic la Festivalul de libertate religioasa din Peru
Ansel Oliver/ANN

Cativa dintre liderii Bisericii Adventiste din Peru au apreciat angajamentul tarii fata de libertate religioasa, angajament manifestat prin participarea a aproximativ 40.000 de persoane la Festivalul International de Libertate Religioasa si prin strigarea cu entuziasm de catre toti participantii a unui „Multumesc" simbolic adresat autoritatilor si cetatenilor acestei tari.

Adresandu-se multimii de pe stadionul national din Lima, formata preponderent din adventisti de ziua a saptea, Presedintele Curtii Supreme a Peru, Javier Villa Stein, a citat una dintre declaratiile lui Ellen White, o promotoare a libertatii religioase si a felicitat Biserica pentru implicarea ei in perpetuarea acestei mosteniri.

Citeste mai departe...

9. Fostul Presedinte al Bisericii Adventiste din regiunea Indiilor de Vest ridicat de Regina Marii Britanii la rangul de Cavaler in grad de Comandor
Mark A. Kellner/ Adventist World

Primul pastor adventist de ziua a saptea ce a ocupat postul de guvernator al Jamaicai este acum Cavaler in grad de Comandor (Knight Commander of the Order of St. Michael and St. George). Regina Elisabeta a II-a l-a innobilat pe Sir Patrick Allen, fost Presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din regiunea Indiilor de Vest, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc in 12 iunie la Palatul Buckingham.

Titlul este conferit barbatilor si femeilor cu grad militar inalt sau care realizeaza servicii non-militare extraordinare sau importante intr-o tara straina", potrivit paginii oficiale a monarhiei britanice.

Citeste mai departe...

Buletin Info Adventist nr 439

Luni, 15 iunie 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: O parabola moderna...

2. O noua aplicatie BiblePhone disponibila


Biserica Mondiala


3. Universitatea Adventista din Nigeria, apreciata pentru standardele educationale exemplare

4. ADRA raspunde razboiului civil din Sri Lanka


Anunturi


5. Promotia 1999 a Liceului Teologic Adventist Bucuresti se intalneste dupa 10 ani

6. Inscrieri Scoala Postliceala Sanitara din Braila

__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: O parabola moderna...
Romeo Asanache / Presedinte Conferinta Transilvania de Nord

Scriitorul cartii Faptelor Apostolilor, evanghelistul Luca, a scris Pilda Samariteanului. Se spune ca Isus s-a inspirat dintr-o istorie intamplata recent care a marcat constiinta ascultatorilor acelei vremi.

Nu demult am auzit o intamplare care i-ar fi inspirat lui Isus multa bucurie.

Citeste mai departe...

2. O noua aplicatie BiblePhone disponibila
Octavian Lupu / BiblePhone

In cadrul paginii www.biblephone.net a fost adaugata o noua sectiune, intitulata "Bible Creator", ce permite utilizatorilor sa isi defineasca propriul continut al aplicatiei pe care doresc sa o descarce pe telefonul mobil.

Sistemul este operational, fiind deja testat pe mai multe modele de telefoane mobile. In premiera, aplicatia pentru telefonul mobil este realizata la cerere, oferind o multime de optiuni ce permit ajustarea acesteia. De exemplu, se poat alege limba meniurilor, numele cartilor, lungimea mesajelor SMS etc

Citeste mai departe...

Biserica Mondiala

3. Universitatea Adventista din Nigeria, apreciata pentru standardele educationale exemplare
Rajmund Dabrowski/ANN

In timpul primei sale vizite in Nigeria in ultimii 10 ani, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Jan Paulsen, a vorbit despre devotamentul Bisericii fata de educatie si integritate, in discursul adresat cu ocazia ceremoniei de absolvire a studentilor Universitatii Babcock ce a avut loc duminica.

Misionar in Ghana si Nigeria in anii '60, Paulsen a participat la a cincizecea aniversare a Universitatii Babcock, unde, in trecut, a slujit ca director. Aceasta a fost denumita initial Colegiul Adventist al Africii de Vest (Adventist College of West Africa, ACWA), si este situate in Ilishan-Remo, statul Ogun, la aproximativ 70 de kilometric Nord de Lagos.

Citeste mai departe...

4. ADRA raspunde razboiului civil din Sri Lanka
Nadia McGill/ANN

Organizatiile umanitare obtin incet accesul la miile de refugiati ca urmare a razboiului civil din Sri Lanka dintre rebelii Tamil si guvern, raporteaza New York Times.

La unsprezece zile dupa ce guvernul si-a declarat victoria, organizatii precum Crucea Rosie si Doctori Fara Frontiere obtin permisiunea de a actiona in taberele de refugiati, potrivit articolului din Times.

Citeste mai departe...

Anunturi

5. Promotia 1999 a Liceului Teologic Adventist Bucuresti se intalneste dupa 10 ani

Absolventii promotiei 1999 a Liceului Teologic Adventist din Bucuresti sunt invitati sa participe la intalnirea de 10 ani in perioada 26-27 iunie 2009.

Intalnirea va avea loc la sediul LTA din str. Vitan Barzesti nr. 11.

Pentru a contribui la alcatuirea programului si pentru detalii organizatorice suplimentare absolventii sunt rugați sa se inscrie in grupul lta_promotia1999 (http://groups.yahoo.com/group/lta_promotia1999/ ).

Citeste mai departe...

6. Inscrieri Scoala Postliceala Sanitara din Braila

Pentru anul scolar 2009-2010 Scoala Postliceala Sanitara din Braila ofera potentialilor studenti 60 de locuri pentru specializarea asistent medical generalist si 30 de locuri pentru specializarea asistent medical de farmacie. Inscrierea se face pe baza de dosar in perioada 20 august - 08 septembrie, urmand ca interviul sa fie sustinut in zilele de 09 - 11 septembrie. Cursurile vor incepe pe data de 15 septembrie 2009.

Pentru nivelul invatamantului postliceal au dreptul sa se inscrie absolventi de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat. La inscriere nu exista limita de varsta sau apartenenta religioasa. Singura conditie este disponibilitatea de a invata si a sluji semenilor in suferinta.

Citeste mai departe...

Buletin Info Adventist nr 438
Vineri, 05 iunie 2009

Biserica din Romania
1. Editorial: Chemarea bucuriei
2. In fiecare an, pe 31 Mai, adventistii de ziua a saptea ajuta fumatorii sa renunte la acest viciu
3. "Student Valdenz", proiectul misionar al anului 2009 pentru Bucuresti
4. Concert umanitar la Bacau cu ocazia Zilei Copilului
5. Tabara de misiune pentru tineri la Amnas, Sibiu
6. "Salvat pentru a Servi" - Tabara de tineret Herghelia 2009
7. Aniversarea a 10 Ani de la infiintarea Bisericii Adventiste Targu Jiu nr. 2

Biserica Mondiala

8. Universitatea Montemorelos il omagiaza pe guvernatorul statului in cadrul unui program special
9. Universitatea Andrews gazduieste conferinta „Casatoria, homosexualitatea si Biserica"

Anunturi

10. Ziua Misiunii Femeii - 6 iunie 2009
11. Din nou impreuna ... in vederea casatoriei
12. "Exploratorii" - o noua emisiune in grila Speranta TV
13. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre folosirea cafeinei
14. Sponsorizeaza 10 000 de carti pentru zona Calan-Orastie jud. Hunedoara

__________________________________


Biserica din Romania


1. Editorial: Chemarea bucuriei
Ioan Campian-Tatar / Secretar
Desi apropierea Sabatului trezeste noi sentimente in sufletul nostru, anticipand sarbatoarea legamantului, a unirii cu Cel care ne-a promis „voi fi cu voi", ne simtim apasati de tot ce a umbrit din nou viata noastra, de istoria acestei planete care saptamana de saptamana inregistreaza evenimente care au parca un singur scop - sa alunge bucuria. Am asteptat ploaia, dar a venit furtuna, am asteptat vesti bune, dar am vazut accidente, ne-am dorit sanatate si zile mai bune, dar am fost coplesiti de durere. Alte vremuri, alte generatii, dar aceeasi criza, „s-a dus bucuria de la copiii oamenilor". Ioel 1: 12 up.
Exista inamici ai bucuriei. Cum sa te bucuri in mijlocul adversitatilor, al greutatilor cu care te confrunti? Dar tot atat de greu este sa te bucuri in mijlocul unei vieti de rutina, vom spune noi. Un singur lucru poate ca am uitat, Il invatam mereu si totusi nu-l retinem: ca adevaratii inamici ai bucuriei nu se gasesc in afara noastra, nici chiar in criza pe care o traversam, ci in noi insine, iar acestia sunt: lipsa relatiei cu Dumnezeu, vinovatia, invidia si spiritul de critica.
2. In fiecare an, pe 31 Mai, adventistii de ziua a saptea ajuta fumatorii sa renunte la acest viciu
AARC
Adventistii de ziua a saptea au fost printre pionierii luptei impotriva fumatului. Inca din 1848, Ellen White avertiza cu privire la riscurile asociate fumatului iar din 1959 a fost dezvoltat programul de reuntare la fumat in cinci zile „Breath Free". Acesta era axat pe schimbarea obisnuintelor si a aspectelor de comportamnet insa a fost imbunatatit ulterior prin prelungirea la noua zile si prin adaugarea a doua componente: un grup de support stabil si un accent mai mare pe informare si educare.
Din 1988, la initiativa Organzatiei Mondiale a Sanatatii, pe 31 Mai se sarbatoreste Ziua Mondiala fara Tutun actiunea avand ca scop informarea oamenilor cu privire la riscurile acestui viciu. In Romania statisticile indica faptul ca mai mult de 30% din populatia tarii fumeaza si 33.000 de persoane sunt ucise anual de fumat.
Avand in vedere experienta si interesul constant pe care Biserica Adventista din Romania il are in ajutarea persoanelor dependente sa renunte la acest viciu, pe 31 mai 2009 in mai multe localitati din tara, au avut loc diverse evenimente. Iata si cateva dintre acestea:
3. "Student Valdenz", proiectul misionar al anului 2009 pentru Bucuresti
Mihai Goran / Coordonator colportaj / AARC
Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie, in colaborare cu Casa de Editura „Viata si Sanatate", organizeaza in perioada iulie-august, in Bucuresti, proiectul misionar „Student Valdenz".
Mii de studenti din intreaga lume sunt implicati activ in proiecte asemanatoare, folosind vacantele sau un an din viata lor pentru misiune. In ultimii ani, in cadrul activitatilor desfasurate pe litoral si in alte zone turistice, am colaborat cu mai multi studenti care au fost castigati de acest gen de lucrare misionara.
Marturiile lor cu privire la impactul pozitiv asupra oamenilor si beneficiile personale pe care le-au experimentat ne-au incurajat sa dezvoltam aceasta colaborare.
Vara aceasta una dintre tintele noastre este Bucurestiul. Un oras mare in care milioane de oameni stresati, ingrijorati si debusolati isi consuma scurta existenta, fara sa fie constienti ca sunt beneficiarii unei vieti vesnice.
4. Concert umanitar la Bacau cu ocazia Zilei Copilului
Valeria Roman / ADRA Romania
Duminica 31 mai, la Sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora din Bacau, a avut loc un concert umanitar organizat de ADRA Romania. Evenimentul, dedicat Zilei Copilului si desfasurat sub moto-ul „Vreau sa cresc fericit" s-a dorit a fii o ocazie de bucurie pentru copiii defavorizati din zona Moldovei care sunt inscrisi in programele de asistare ale ADRA.
Cantecul si voia buna au creat o adevarata atmosfera de sarbatoare pentru cei aproximativ 450 de participanti, care au ascultat muzica de calitate interpretata de grupul studentesc Ad Deum din Iasi, corul de copii Cantassimo din Bacau precum si piese instrumentale sau partituri solo.
5. Tabara de misiune pentru tineri la Amnas, Sibiu
Livia Cojocaru / Centrul pentru Sanatate si Familie Sibiu
Centrul pentru Sanatate si Familie Sibiu din localitatea Amnas organizeaza in perioada 21 - 28 Iunie o Tabara de misiune pentru tineri, avand ca scop insuflarea in randul tinerilor a dorintei de a lucra pentru Dumnezeu si de a impartasi cu altii experiente misionare.
Pe langa seminariile prezentate de Godfrey Ngrishi si prezentari de proiecte misionare tabara propune si alte activitati interesante cum ar fi iesiri in natura, foc de tabara, activitati misionare, activitati de cunoastere si desigur multe alte surprize.
6. "Salvat pentru a Servi" - Tabara de tineret Herghelia 2009
Daca ai intre 15 si 40 de ani si esti implicat sau doresti sa te implici in misiune medicala si vrei sa fii mai eficient in slujirea lui Dumnezeu si a semenilor, Scoala Misionara Medicala Herghelia te invita sa participi in perioada 17-26 Iulie 2009 la Tabara de Tineret "Salvat pentru a Servi".
Invitati speciali al acestei tabere sunt Emanuel Baek de la „Amazing Facts", Godfrey Ngirishi, Norel Iacob si George Uba iar programul taberei cuprinde prezentarea de idei de Misiune, Ateliere practice, Prezentari Biblice și de Sanatate si ofera prilejul unui nou inceput si a legarii de noi prietenii.
7. Aniversarea a 10 Ani de la infiintarea Bisericii Adventiste Targu Jiu nr. 2
Mot Florian, pastor
In Sabatul din 30 Mai 2009, la Biserica Adventista Targu Jiu nr. 2 a avut loc o sarbatoare prilejuita de implinirea a 10 ani de la infiintarea acestei comunitati adventiste. Scopurile acestei aniversari a fost acela de a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot ce a facut pentru aceasta Biserica, dar si unul evanghelistic, cu aceasta ocazie avand aproximativ 40 de invitati care au participat la eveniment.
Printre invitatii speciali s-au numarat pastoral Purnea Cristian, director al departamentului de Comunicare si Relatii Publice, pastorul Buica Nicolae, cel care slujea in Targu Jiu atunci cand a fost infiintata biserica si pastorul pensionar Penca Ilie, cel care a pastorit biserica din Targu Jiu timp de 18 ani.
Biserica Mondiala
8. Universitatea Montemorelos il omagiaza pe guvernatorul statului in cadrul unui program special
Libna Stevens/ IAD
Guvernatorul statului Nuevo Leon din Mexic a vizitat in aceasta saptamana Universitatea Adventista Montemorelos. Guvernatorul Jose Natividad Gonzalez, aflat in vizita in regiunea sudica a statului, a fost invitat de conducerea universitatii sa participe la un program special in onoarea sa in data de 27 mai.
„Am vrut sa ne manifestam recunostinta pentru deschiderea catorva canale de colaborare intre institutia noastra si institutiile statului din domeniile culturii si sanatatii", a spus Ismael Castillo, Presedintele Universitatii Montemorelos.
9. Universitatea Andrews gazduieste conferinta „Casatoria, homosexualitatea si Biserica"
In perioada 15-17 octombrie 2009, in cadrul Universitatii Andrews, se va desfasura o conferinta ce va aborda probleme legate de casatorie si orientarea sexuala in contextul doctrinei si pozitiei oficiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Conferinta este organizata si sustinuta de numeroase institutii ale Bisericii, printre care: Universitatea Andrews, Seminarul Teologic Adventist de Ziua a Saptea, Institutul de Cercetare Biblica (Biblical Research Institute) al Conferintei Generale, Departamentul de Relatii Publice si Libertate Religioasa al Conferintei Generale, Departamentul Viata de Familie al Diviziunii America de Nord, revista Liberty si Consiliul Biserica-Stat.
Evenimentul se adreseaza in mod deosebit pastorilor, capelanilor, consilierilor, psihologilor, avocatilor, profesorilor de religie, teologilor si altor persoane care se confrunta cu problema homosexualitatii si a doctrinei si politicii Bisericii, putand participa toti cei interesati.
Anunturi
10. Ziua Misiunii Femeii - 6 iunie 2009
Teodora Goran / Departament Misiunea Femeii
Ziua Misiunii Femeii este una din zilele speciale din calendarul Bisericii la nivel mondial. Este ocazia de a planifica o zi plina de activitati incluzand Scoala de Sabat, serviciul de inchinare, o masa de partasie si un program cu experiente practice pentru dupa amiaza, precum si de a intelege si a face planuri legate de chemarea la slujire din partea lui Dumnezeu.
Misiune inseamna "a demonstra dragostea lui Dumnezeu satisfacand nevoile oamenilor care deja Il cunosc, cat si ale celor care pot fi adusi la El".
O sugestie de predica in limba romana se poate gasi in partea de jos a paginii de AICI Daca totusi doriti materialul in limba engleza il puteti gasi la aceasta adresa: sau in buletinele informative primite in comunitati.
11. Din nou impreuna….. in vederea casatoriei
In perioada 17-19 iulie se va organiza in Cernica, judetul Ilfov, in cadrul Institutului Teologic Adventist, o intalnire a celor care doresc cunoastere si prietenie in vederea casatoriei.
Invitat special este pastorul Romica Sirbu, Directorul Departamentului Viata de Familie din cadrul Uniunii Romane.
12. "Exploratorii", o noua emisiune in grila Speranta TV
Cora Albu / Speranta TV
Luni 1 iunie, de Ziua Copilului, Speranta TV a lansat o noua emisiune pentru toti copiii dornici sa exploreze si sa descopere o multime de lucruri sub numele "Exploratorii".
Copiii au aflat ca lumea e mai mare si mai variata decat isi imagineaza si de asemenea au fost incurajati sa priveasca atent la lucrurile care ii inconjoara pentru ca de la fiecare se poate invata cate ceva. Secretul a fost si ramane… atentia
13. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre folosirea cafeinei
Dr. Valentin Nadasan, Departamentul Sanatate, Conferinta Transilvania de Sud
Cafeina este un drog frecvent consumat deoarece se gaseste in diverse bauturi cum ar fi ceaiul, cafeaua, bauturile de tip cola etc. Cafeina este un ingredient intalnit in numeroase medicamente care se elibereaza fara reteta, pentru dureri de cap, alte dureri, raceli si pentru stimularea starii de vigilenta.
14. Sponsorizeaza 10 000 de carti pentru zona Calan-Orastie jud. Hunedoara
Maranatha Romania intentioneaza sa organizeze in luna iunie o actiune de amploare in zona Calan-Orastie jud. Hunedoara, prin care dorim sa distribuim 10 000 de carti, actiune la care vor participa aproximativ 120 de persoane din zona Aradului si Caras Severin. Ca de obicei, ne punem aceasta tinta, organizam totul dinainte fara sa stim ce va fi si fara sa avem bani sau carti, dar asteptam prin credinta ca Dumnezeu sa intervina din nou si sa ne ofere tot ceea ce avem nevoie.

Buletin Info Adventist nr 437

Vineri, 29 mai 2009


Biserica din Romania

1. Editorial: Avem nevoie de ,,ochi sanatosi"!

2. Noi responsabili de departament

3. Emisiunea postului SperantaTV - "Oameni & Perspective" - a obtinut premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania - "Opera Prima"

4. Conventia pastorilor „in rezerva"

5. Festivalul de Creatie si Interpretare Dobrogean 2009

6. Lectii din cartea Esterei pentru exploratorii buzoieni


Biserica Mondiala


7. "Legea blasfemiei" din Irlanda creeaza ingrijorari in randul sustinatorilor libertatii religioase

8. Adventistii coreeni „continua cu zel" programele anti-fumat


Anunturi


9. Recomandari privitoare la gripa porcina

10. ASI Romania convoaca Adunarea Generala Electiva

11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre dieta de cruditati

__________________________________

Biserica din Romania


1. Editorial: Avem nevoie de ,,ochi sanatosi"!
Paul Pauliuc / Presedinte Conferinta Moldova

Te sfatuiesc sa cumperi de la Mine, … unguent ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.(Apoc. 3:18 )

In contextul crizei actuale, daca ai de ales intre a vinde sau cumpara un produs, se pare ca e ceva mai accesibil sa cumperi. In acelasi timp, nu e greu sa vezi sau poate sa auzi, cum liderii mondiali isi exprima tot mai mult ingrijorarea vis-a-vis de recesiunea economica. Firme gigant producatoare de masini, inregistreaza o scadere serioasa in ce priveste desfacerea. Tot mai multe lanturi de magazine dau faliment. Micii producatori recurg si ei la tot felul de strategii pentru a supravietui depresiunii financiare.

Citeste mai mult...

2. Noi responsabili de departament

Comitetul Uniunii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania a numit urmatorii responsabili de departament:

Gheorghe Panait: jurist Uniune

Greta Iorgulescu: coordonatoare Departament "Pastorita"

Costin Dinu: director Departamentul Sanatate

Teodora Goran: director Departament Misiunea Femeii

Citeste mai mult...

3. Emisiunea postului SperantaTV - "Oameni & Perspective" - a obtinut premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania - "Opera Prima"
Alexa Plescan / AARC

Luni seara, 25 mai 2009, in incinta Teatrului National Bucuresti, a avut loc cea de-a XIX-a editie a Premiilor Nationale de Televiziune. In cadrul acestui eveniment, Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) a premiat cei mai buni oameni de televiziune si cele mai valoroase productii realizate in 2008.

Alaturi de nume importante ale televiziunii romanesti, juriul APTR a oferit premiul "Opera Prima" domnului Marius Stanescu pentru emisiunea "Oameni si perspective", realizata in Chicago si difuzata pe Speranta TV.

Reprezentand o recunoastere a calitatii productiilor de televiziune aflate in faza de debut, premiul i-a fost oferit domnului Marius Stanescu de catre doamna Guvernator al Rotary Romania si Moldova, Marta Mocanu, pentru emisiunea "Violenta in Familie. Abuzul copiilor." Iata declaratia acestuia dupa primirea premiului:

Citeste mai mult...

4. Conventia pastorilor „in rezerva"
Timis B. Alexandru / Pastor „in rezerva"

„Aduceti-va aminte de mai marii vostri, cari v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta!" Evrei 13:7.

Zilele de 22-23 mai 2009 au fost zile mari de sarbatoare in Conferinta Transilvania de Nord si in cele 16 biserici locale clujene si limitrofe. Veteranii neamului - a frumoasei familii advente - 13 pastori „in rezerva" au prezentat aproape 40 de teme predicate cu aceasta ocazie in bisericile locale vizitate.

Sedinta de lucru a Comitetului National a Asociatiei Pastorilor „in rezerva" desfasurata la noul sediu frumos si modern al Conferintei Transilvania de Nord, precum si vizitele pastorale a celor prezenti la aceasta conventie, a culminat in Sabat dupa amiaza la Biserica Locala Cluj „Central", unde intr-o ambianta placuta, de sarbatoare, delegatii au luat cuvantul si au fost "acompaniati" de piesele muzicale spirituale prezentate de corul comunitatii locale.

Citeste mai mult...

5. Festivalul de Creatie si Interpretare Dobrogean 2009
Pastor, Georgescu Robert / Viile Noi - Constanta

Duminca, 24 mai 2009 s-a desfasurat la Constanta, in sala Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a IV-a editie a Festivalului de Creatie si Interpretare Dobrogean 2009 cu tema El vine iar!

Obiectivul Festivalului s-a constituit ca o materializare a necesitatii de descoperire si promovare a copiilor si tinerilor cu vocatie in domeniile: Arte plastice, Arta muzicala, Multimedia, Literatura si Conceptuale.

Inca de dimineata, toti cei prezenti au fost pregatiti, prin cantec si rugaciune, pentru momentul devotional prezentat de pastorul Bisericii Adventiste Dumbrava Rosie - Liviu Badescu care a indreptat atentia ascultatorilor catre Cel ce a spus ca El vine iar!

Citeste mai mult...

6. Lectii din cartea Esterei pentru exploratorii buzoieni
Daniel Barcacianu

Duminica 24 mai, 70 de exploratori din judetul Buzau au participat la Berca, la o camporee avand ca tema centrala viata si experienta Esterei. Invitatii speciali pastorul Ionel Calota si Titu Mirauta, coordonatorul exploratorilor din Bucuresti au deschis evenimentul, moment urmat de prezentarea celor opt grupe de exploratori participante.

Dupa ce au avut ocazia sa se cunoasca in cadrul catorva activitati specifice, exploratorii au plecat intr-un traseu special alcatuit, in care cunostintele din cartea Esterei si cele de orientare in traseu au fost verificate temeinic de Raluca Rotaru si echipa sa. Dupa amiaza i-a gasit pe copii pregatiti sa parcurga un al doilea traseu de abilitati si cunostinte explo, traseu pregatit de pastorii Danubian Modoran si Claudiu Gasman.

Citeste mai mult...

Biserica Mondiala

7. "Legea blasfemiei" din Irlanda creeaza ingrijorari in randul sustinatorilor libertatii religioase
ANN

O lege propusa in Irlanda ce incrimineaza criticarea religiei poate incalca standardele internationale de libertate de exprimare si indica o tendinta ingrijoratoare spre un control mai mare al statului in domeniul religios, spun expertii in domeniul libertatii religioase.

Membrii Comisiei pentru Justitie din Oireachtas (Parlament) au in vedere o modificare a legislatiei tarii cu privire la defaimare care va interzice „calomnia blasfemiatoare", publicarea sau rostirea unui astfel de discurs constituind un delict ce poate fi amendat.

Articolul ar actualiza o lege mai veche cu privire la defaimarea religioasa ce este prezenta in constitutia tarii. Astfel de legi ce sunt de mult timp latente in Europa revin in atentie, a spus John Graz, Director al Departamentului de Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea mondiale.

Citeste mai mult...

8. Adventistii coreeni „continua cu zel" programele anti-fumat
Ansel Oliver/ANN

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Coreea de Sud ii ajuta pe oameni sa renunte la fumat.

Lansat in 1960 ca un plan pilot de renuntare la fumat, Planul de Renuntare la Fumat in Cinci Zile s-a dezvoltat ajungand la noua zile, avand succes in toata lumea, cu exceptia Coreei.

„Coreenii sunt foarte ocupati. Ei nu au noua zile", spune Daniel Cho, Director al Departamentului de Sanatate al Bisericii Adventiste din Coreea de Sud. El a contribuit la lupta Bisericii impotriva tutunului prin lansarea de sucursale ale organizatiilor sanitare si continuarea programelor de renuntare la fumat aflate in desfasurare.

Citeste mai mult...

Anunturi

9. Recomandari privitoare la gripa porcina

Din nefericire, in Romania exista, in prezent, 3 cazuri confirmate de imbolnavire cu noul virus gripal A/H1N1.

Primul caz de imbolnavire, cazul 0 in limbaj de specialitate, este al unei femei, in varsta de 30 de ani care a sosit in tara cu o cursa aeriana din New York, pe data de 23 mai a.c. Acest caz a fost confirmat de Institutul National Cantacuzino in urma testelor de laborator. Celelelalte doua cazuri sunt cu transmitere secundara, au fost si ele confirmate prin teste de laborator si este vorba de copilul in varsta de 1 an si 2 luni de zile si tatal femeii.

Citeste mai mult....

10. ASI Romania convoaca Adunarea Generala Electiva
Paola Cucu / Secretara ASI Romania

ASI Romania convoaca pe toti membrii sai sa ia parte la Adunarea Generala Electiva, care va avea loc in data de 19 iunie 2009, in orasul Bacau, la sediul Conferintei Moldova, de pe strada Oituz, numarul 53, incepand cu ora 10 a.m.

De asemenea, suntem onorati sa invitam pe membrii Bisericii Adventiste din tara si Diaspora, sa ni se alture la programul special al Conventiei Anuale ASI Romania, care va avea loc in perioada 19 -20 iunie 2009, in Bacau, in sala Casei de Cultura Vasile Alecsandri, incepand cu ora 19.

Citeste mai mult...

11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre dieta de cruditati
Dr. Valentin Nadasan, Departamentul Sanatate, Conferinta Transilvania de Sud

O proportie insemnata a opiniei publice este tot mai convinsa ca dieta de cruditati, alcatuita din alimente negatite este cea mai buna si mai sanatoasa dieta si ca se apropie cel mai mult de alimentatia vegetariana originara. Nu putini sunt cei care sustin cu entuziasm ca hrana cruda are proprietati curative pe care regimul cu alimente gatite nu le ofera si se intampla chiar sa o recomande pacientilor cancerosi in speranta vindecarii mult asteptate.

Citeste mai mult…

Buletin Info Adventist nr 436
Vineri, 22 mai 2009

Biserica din Romania
1. De unde-mi va veni ajutorul?
2. ADRA Romania a inaugurat noul centru destinat Victimelor Violentei in Familie
3. Tabara de Sanatate si Familie editia a III-a - 02-09 August 2009
4. 11 lideri de exploratori din Romania au participat la Seminarul de Master-Ghizi organizat de Departamentul Tineret al Diviziunii Euro-Africa
5. Mai are rost!

Biserica Mondiala

6. Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in China - prima vizita a unui lider in ultimele decenii
7. Ospitalitatea - o noua forma de misiune in Brazilia
8. Mii de persoane au ramas fara locuinte in urma inundatiilor din Brazilia

Anunturi

9. Rezultate Olimpiada de Religie
10. Inscrieri Congresul International de Tineret de la Munchen
11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre necesitatea si indicatiile reale ale suplimentelor alimentare

__________________________________
Biserica din Romania


1
. Editorial: De unde-mi va veni ajutorul?
Daniel Delcea, Presedinte Conferinta Oltenia
Societatea moderna traieste efectele crizei financiare, ca o reactie in lant, fiecare criza generand o alta. Criza marilor puteri a generat criza tarilor mai mici. Problemele firmelor au transmis nesiguranta in viata angajatilor. Angajatii, viitori someri, au dus framantarea lor in familii, iar parintii au transmis nelinistea asupra copiilor ... si nici nu se stie unde se va opri tavalugul acesta. Intreaga societate e cuprinsa de teama zilei de maine. Angoasa creste mereu realizand ca nu mai ai unde striga dupa ajutor, intrucat cei ce te puteau ajuta au fost loviti ei insisi de criza inaintea ta.

Astfel, pe nesimtite, se instaleaza in sufletul multimilor o mare intrebare: „De unde-mi va veni ajutorul"?

Poate unii se vor indrepta spre "Cetatea cea Mare", dar si despre ea se spune ca „intr-o singura zi vor veni urgiile ei: moartea, tanguirea si foametea" (Apoc. 18, 8,16).

Citeste mai departe...


2. ADRA Romania a inaugurat noul centru destinat Victimelor Violentei in Familie
AARC

"Dupa o bataie crunta, am reusit sa plec doar cu copii si cu hainele de pe mine. La Casa ADRA am gasit un "acasa" mai bun" - Mihaela, beneficiar al serviciilor de asistenta al Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, doamna Mihaela Mostavi si directorul ADRA Romania, domnul Cornel Roman, impreuna cu domnul Nelu Burcea directorul de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea au inaugurat oficial, alaturi de invitatii prezenti la eveniment, primul Centru de Primire in Regim de Urgenta al Victimelor Violentei in Familie din judetul Ilfov. Noul serviciu social a fost acreditat in data de 12 martie 2009 de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a Municipiului Bucuresti si reprezinta o noua componenta esentiala a portofoliului de proiecte sociale ADRA Romania.
Centrul „Casa ADRA" este situat in judetul Ilfov avand 10 camere cu o capacitate maxima de gazduire pentru 24 de persoane, un birou de primire si unul de consiliere a beneficiarilor. Centrul ofera locuitorilor din orice judet servicii de asistenta medicala, sociala, juridica precum si consiliere psihologica, avand personal specializat pentru aceste tipuri de interventie.

Citeste mai departe...

3. Tabara de Sanatate si Familie editia a III-a - 02-09 August 2009
Anca Irina Cobzei / Scoala Misionara Medicala Herghelia
Centrul de Sanatate si Medicina Preventiva Herghelia organizeza intre 02 - 09 august la Campulung Moldovenesc a treia editie a Taberei de Sanatate si Familie la care sunt invitati Dr. Morosan Sorin, (Centrul de Sanatate si Medicina Preventiva Herghelia), Dr. Virgil Stroescu (Bucuresti) si Prof. Univ. Dr. Onisai Lazar (Brasov).
Avand ca motto "Tinerete fara batranete si viata fara de boala. Tu alegi!", aceasta editie a taberei isi propune sa ofere un program variat incluzand conferinte medicale, analize si consiliere medicala precum si momente de relaxare prin plimbari, sedinte de masaj si sauna, gimnastica medicala etc. De asemenea, tabara se doreste a fi un punct de plecare si pentru formarea de obiceiuri sanatoase atat prin hrana oferita cat si prin organizarea de clase de gatit.
Cazarea va fi oferita in cadrul Complexului Hotelier Alex - Campulung Moldovenesc, in mijlocul naturii, in camere cu doua sau patru paturi cu baie proprie.
Pentru detalii legate de inscrierea la aceasta tabara va rugam sa apasati AICI...
4. 11 lideri de exploratori din Romania au participat la Seminarul de Master-Ghizi organizat de Departamentul Tineret al Diviziunii Euro - Africa
Cristina Neagu / Departamentul Tineret

Unul dintre cuvintele cheie in cadrul programului de exploratori, program adresat copiilor de clasele V-VIII este "crestere". Atat copiii cat si instructorii sunt indemnati in permanenta sa-si dezvolte abilitatile si sa-si imbogateasca cunostintele, in vederea unei cresteri constante din toate punctele de vedere.

11 lideri de exploratori din Romania au participat in perioada 30 aprilie - 3 mai 2009 la cea de a treia editie a Seminarului pentru Master Ghizi organizat de Departamentul Tineret al Diviziunii Euro-Africa.
BP Park, situat la 30 de kilometri de Roma, locul de desfasurare al viitoarei Camporee Internationale a Exploratorilor din 2011 dar si al acestei intalniri a fost gazda primitoare a celor 70 de instructori, sositi din multe colturi de lume pentru a invata cum pot lucra mai bine cu copiii pe care ii au in grija.

Citeste mai departe...

5. Mai are rost!
Cristina Neagu / Departamentul Tineret
Lucrurile cele mai placute se pot intampla in locurile in care te astepti mai putin. Si aceasta cu un rost bine stabilit. Un festival al exploratorilor din Bucuresti se poate desfasura intr-un sat din judetul Prahova din dorinta de a oferi unei comunitati compuse in mare parte din oameni in varsta o portie de viata si copilarie.
In perioada 15 -17 Mai Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Cerasu (judetul Prahova) a fost gazda Festivalului Exploratorilor din Zona Bucuresti, desfasurat sub moto-ul „Mai are rost?. Cei aproximativ 60 de exploratori, copii cu varsta cuprinsa in intervalul 11-15 ani au construit impreuna cu instructorii lor un program motivat de dorinta de a le demonstra tuturor celor prezenti ca mai are rost. Dar de anume?

Citeste mai departe...

Biserica Mondiala
6. Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in China - prima vizita a unui lider in ultimele decenii
Bill Knott/ ANN
Doua comunitati adventiste de ziua a saptea din orasul Shenyang din Nord-Estul Chinei ilustreaza dinamica bisericii din aceasta tara, bisericile locale servind adesea ca centre administrative si de slujire pentru comunitatile mai mici.
Biserica Beiguan, cu aproape 3.000 de membri, se inchina intr-un imobil situat intr-un cartier modern si este vizitata deseori de grupuri turistice sponsorizate de guvern. La o distanta de 7 km, biserica Beishi foloseste o cladire veche, suprapopulata, impreuna cu o alta biserica protestanta, in mijlocul unei zone comerciale si de locuinte. Conducerea ambelor biserici este responsabila de infiintarea a zeci de biserici in zona.
In cea de-a patra zi a vizitei de o saptamana in Republica Populara Chineza, Presedintele Bisericii mondiale Jan Paulsen, impreuna cu o echipa formata din reprezentanti ai Bisericii Mondiale si ai regiunii Asia de Nord - Pacific s-au inchinat impreuna cu ambele comunitati din orasul a carei populatie ajunge la 7 milioane de locuitori.

Citeste mai departe...

7. Ospitalitatea - o noua forma de misiune in Brazilia
Elizabeth Lechleitner/ANN
Aproximativ 600.000 de familii adventiste de ziua a saptea din Brazilia vor impartasi mesajul de speranta al bisericii, atunci cand isi vor invita familiile, prietenii, colegii si membrii comunitatii la masa in casele lor, in 30 mai, lansand un proiect al Departamentului de Lucrare Personala din regiune.
Se asteapta ca proiectul "Camine ale Sperantei" initiat de Biserica din America de Sud sa pregateasca membrii comunitatii pentru o evanghelizare transmisa prin satelit prezentata de Mark Finley, Vice Presedinte al Bisericii mondiale.

Citeste mai departe...

8. Mii de persoane au ramas fara locuinte in urma inundatiilor din Brazilia
Nadia McGill/ANN Staff
Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si ajutor (ADRA) furnizeaza cosuri cu alimente pentru sute de familii vulnerabile afectate de precipitatii si inundatii severe din partea de Nord-Est a Braziliei.
Aproximativ 270.000 de persoane au fost obligate sa isi paraseasca locuintele, iar 39 au murit in timpul inundatii din regiune ce au durat mai multe saptamani, a raportat BBC.
Sezonul ploios va continua si in aceasta luna, a declarat Jefferson Kern, coordonator de proiect al ADRA in Nordul Braziliei. Precipitatiile au starnit ingrijorari cu privire la lipsa hranei si la cresterea riscului de aparitie a bolilor transmise prin apa, a spus Kern.

Citeste mai departe...

Anunturi
9. Rezultate Olimpiada de Religie
Au fost afisate rezultatele finale la Olimpiada de Religie Nationala. Pentru rezultatele finale apasa AICI...
10. Inscrieri Congresul International de Tineret de la Munchen
Cristina Neagu - Departamentul Tineret
Organizatorii Congresului International de Tineret care se va desfasura in perioada 5-9 august 2009 la Munchen anunta prelungirea perioadei de inscriere pana la data de 30 iunie 2009.

Citeste mai departe...

11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre necesitatea si indicatiile reale ale suplimentelor alimentare
Dr. Valentin Nadasan, Departamentul Sanatate, Conferinta Transilvania de
Sud
Suplimentele alimentare suscita un mare interes din partea multora deoarece se crede ca alimentele nu mai contin substantele nutritive necesare. Multi considera ca suplimentele alimentare furnizeaza energie sau sporesc performanta, ca ajuta la contracararea stresului sau chiar ca ar putea vindeca boli obisnuite cum ar fi raceala sau gripa sau chiar afectiuni grave cum ar fi cancerul sau bolile cardiace.

Citeste mai departe...

Buletin Info Adventist nr 435
Vineri, 15 mai 2009

Biserica din Romania
1. Editorial: Schimbarea perceptiei despre cei de langa noi
2. Rezultate Alegeri in Conferinta Moldova
3. Rezultate Alegeri in Conferinta Transilvania Sud
4. Seminarii despre Creationism si Evolutionism
5. Mini-tabara de familie la Moeciu
6. Dedicarea Bisericii Turda „A", jud. Cluj
7. Inaugurarea Bisericii din Caianu Mic, judetul Cluj

Biserica Mondiala

8. Ajutorarea milioanelor de victime afectate de inundatiile din India continua
9. Recunoasterea meritelor unui Profesor adventist
10. Hope Channel pe DirecTV

Anunturi

11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre suplimentele de vitamine si minerale
12. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre nutritie si imbatranire
__________________________________
Biserica din Romania


1
. Editorial: Schimbarea perceptiei despre cei de langa noi
Georgel Pirlitu / Presedinte Conferinta Muntenia
Presa, radioul si televiziunea descarca zilnic in mintile noastre un bagaj imens de informatii. Daca acest bagaj al mintii ar putea fi cantarit, probabil ne-am ingrozi in fata miilor de tone ce cresc din zi in zi. Daca ar putea fi vazut, probabil ne-am speria la vederea acelora ale caror capete ar fi la fel de mari cat un zgarie nori. Am vedea in fiecare zi pe strazi oameni mici cu capete foarte mari si foarte grele. Ce bine ca nu se vede si nu cantareste bagajul mintii! Cu toate acestea, el exista. Una dintre cele mai mari probleme pe care o ridica acest bagaj nu este legata de existenta lui, ci de influenta lui. Bagajul despre care vorbim are o putere uriasa de a influenta viata noastra in bine sau in rau.

2. Rezultate Alegeri in Conferinta Moldova
AARC

In cadrul Adunarii Generale, Conferinta Moldova a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania prin reprezentantii sai, pastori si credinciosi laici, a ales o noua conducere administrativa si departamentala la nivel regional.

Lucrarile Adunarii Generale au fost prezentate in direct si prin rapoarte pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe pagina special creata pentru aceasta perioada http://adventist.ro/stiri/alegeri.html
Iata componeneta echipei care va sluji credinciosilor adventisti din aceasta regiune:
3. Rezultate Alegeri in Conferinta Transilvania Sud
AARC

In cadrul Adunarii Generale, Conferinta Transilvania Sud a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania prin reprezentantii sai, pastori si credinciosi laici, a ales o noua conducere administrativa si departamentala la nivel regional.

Lucrarile Adunarii Generale au fost prezentate in direct si prin rapoarte pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe pagina special creata pentru aceasta perioada http://adventist.ro/stiri/alegeri.html
Iata componeneta echipei care va sluji credinciosilor adventisti din aceasta regiune:
4. Seminarii despre creationism si evolutionism
Laurentiu Nistor
Insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. (Romani 1:20)
In 2009 se aniverseaza 150 de ani de la publicarea cartii „Originea Speciilor" a lui Darwin si 200 de ani de la nasterea sa. Departe de a fi epuizata, dezbaterea dintre creationism si evolutionism a fost revigorata de aceste aniversari. Pentru a raspunde intrebarilor cu care multi se confrunta, Asociatia Studenteasca AMiCUS l-a invitat pe doctorul in antropologie fizica, Antonio Cremades Fuerte, presedintele Escuela Superior de Español (Colegiul de la Sagunto), sa prezinte cateva conferinte relevante.
5. Mini-tabara de familie la Moeciu
AARC
Intre 8-10 mai, s-a desfasurat prima mini-tabara organizata de catre Centrul de Tineret de la Moeciu pentru familii cu copii mai mici de 6 ani. Programul si-a propus sa imbine odihna si recreerea atat de necesare cu studiul si consacrarea. Astfel, acesta a inclus devotionale, discutii inspirate din cartea "Indrumarea copilului" de Ellen White, o excursie, activitati de teambuilding si un foc de tabara.
Copiii au participat activ la toate programele alaturi de parintii lor. Cele 20 de familii participante care au ocupat toate locurile de cazare disponibile si-au exprimat incantarea de a putea petrece un Sabat in natura intr-un grup cu preocupari similare.
6. Dedicarea Bisericii Turda „A", jud. Cluj
Szász Károly-Zsolt, pastor
In Sabatul din 25 aprilie 2009 a avut loc dedicarea festiva a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din centrul orasului Turda. Desi acest locas de cult a fost cumparat inca in anul 1972, dupa repetate ocazii de modificari si renovari abia la aceasta data a fost dedicat inchinarii intr-un cadru special. Cu aceasta ocazie, aproximativ 300 de participanti si-au unit glasurile in inchinare si dedicarea casei de rugaciune (membri, oaspeti, invitati speciali, membri ai comunitatilor fiice, pastori).
7. Inaugurare Biserica Caianu Mic, judetul Cluj
Csergezan Bernard/ AARC Transilvania Nord
Sambata, 25 Aprilie 2009 a avut loc evenimentul de dedicare a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Caianu Mic, judetul Cluj.
La program au participat din partea autoritatilor locale domnii, Pop Vasile - primar, Farkas Francisc - viceprimar si secretarul institutiei, din partea Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea pastorul Magyarosi Barna, din partea Conferintei Transilvania de Nord pastorii Szasz Ernest, Asanache Romeo, Ilyes János Béla, Anca Beniamin, precum si o parte din pastorii care au slujit in Caianu Mic de-a lungul anilor.
Biserica Mondiala
8. Ajutorarea milioanelor de victime afectate de inundatiile din India continua
Nadia McGill/ADRA
La opt luni de la inundatiile care au devastat arii extinse din Nord-Estul Indiei, Agentia Adventista pentru Refacere, Dezvoltare si Ajutor (ADRA) ajuta la refacerea regiunii prin programe de inlocuire a animalelor domestice, proiecte de potabilizare a apei si dezvoltare a metodelor alternative de castigare a existentei.
Cele mai grave inundatii din ultimii 50 de ani au lasat 75 de morti, iar milioane de oameni sunt fara adapost. In cadrul ultimului proiect al ADRA in districtul Supaul din Nerd-Estul Indiei care va incepe luna aceasta si va dura 12 luni vor fi ajutate aproximativ 20.000 de familii.
9. Recunoasterea meritelor unui Profesor adventist
Karol Grant-Skiba si Daniel Duda/ TED News
Cu putin timp in urma, Universitatea Krasnodar din Rusia, o institutie publica, a conferit un titlu doctoral onorific profesorului Bernard Kozirog, Rector al Colegiului de Teologie si Stiinte Umane din Podkowa Lesna, Polonia.
Datorita aprecierilor pozitive ale lucrarilor Dr. Kozirog si cooperarii cu Ucraina, Belarus si Rusia, si ca o recunoastere a remarcabilelor realizari stiintifice, educationale, editoriale si organizationale, Universitatea i-a oferit premiul si titlul onorific in februarie 2009. In raspunsul sau, Dr. Kozirog a spus ca titlul nu este doar o recunoastere a lui, ci si o recunoastere a Colegiului de Teologie si Stiinte Umane si a Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Polonia.
10. Hope Channel pe DirecTV
ANN Staff
Televiziunea oficiala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a inceput sa transmita prin intermediul satelitului DirecTV, o actiune despre care liderii Bisericii spun ca ofera ocazia de a sluji milioane de noi spectatori din America de Nord.
Hope Channel, care transmite programe despre stilul de viata crestin, poate fi urmarita pe programul 368 al DirecTV.
Anunturi
11. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre suplimentele de vitamine si minerale
Dr. Valentin Nadasan, Departamentul de Sanatate, Conferinta Transilvania de Sud.
Multi oameni cred ca pentru a fi sanatosi au nevoie in fiecare zi de suplimente de vitamine si minerale. Unii le iau ca sa aiba mai multa energie. Altii considera ca diverse boli cum ar fi cancerul, bolile de inima, racelile obisnuite, artrita si alte boli sunt cauzate de dificientele vitaminice si minerale. Cei mai entuziasti sustinatori au suplimentelor sunt convinsi ca tabletele de vitamine si minerale pot intarzia chiar si imbatranirea.

12. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre nutritie si imbatranire
Dr. Valentin Nadasan, Dep. Sanatate, Conferinta Transilvania de Sud.

Ponderea populatiei varstnice este in continua crestere pe plan mondial. Intre 1960 si 1980 populatia cu varsta peste 85 de ani a crescut cu 281%. Este posibil sa ajungem la o varsta inaintata si totusi sa pastram o conditie fizica buna care sa ne permita o viata activa si independenta? Vestea imbucuratoare este ca anii de la urma ai vietii pot fi de calitate.
Buletin Info Adventist nr 431
Vineri, 17 aprilie 2009

Biserica din Romania
1. Informatii - Adunarea Generala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania
2. Rapoarte activitate - Departamente Uniunea Romana
3. "Informeaza-te de la Sursa" - o campanie de promovare a site-ului oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea
4. Festivalul de Creatie AMiCUS
5. Dincolo de limite
6. „Strigat in noapte" la Constanta
7. Orchestra de copii din Ocnita in vizita la Budapesta!
8. Festivalul National al Fanfarelor Adventiste
9. Coroana cu trei briliante - Dedicare Sediu Conferinta Transilvania de Nord
10. Inaugurare Biserica Oancea, judetul Braila
11. Inaugurare Biserica Dej, judetul Cluj

Biserica Mondiala

12. Rimoldi, noul reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la Natiunile Unite
13. Biserica Adventista de Ziua a Saptea sarbatoreste in 24 octombrie „Sabatul Creatiunii"
14. Adventistii reafirma centrarea pe misiune; relatii salvatoare cu Hristos
15. Adventistii se alatura ajutarii victimelor din Italia

Anunturi

16. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre reducerea riscului de cancer prin alimentatie
__________________________________
Biserica din Romania
1.Informatii - Adunarea Generala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania
AARC
Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania organizeaza, in perioada 19-21 aprilie 2009, la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, Adunarea Generala a Uniunii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.
Lucrarile Adunarii Generale vor fi prezentate pe pagina oficiala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in sectiunea special creata la adresa http://adventist.ro/stiri/alegeri.html Informarea se va face atat prin transmisii in direct dar si prin publicarea „la secunda" a tuturor deciziilor.
La acest eveniment, 251 de delegati, reprezentand peste 100.000 de credinciosi din Romania, vor alege presedintele, conducerea administrativa, departamentala, precum si Comitetul Executiv al Uniunii pentru urmatorul mandat.

2. Rapoarte activitate - Departamente Uniunea Romana
AARC
Prezentarea rapoartelor de activitate spre informarea Bisericii inainte de deschiderea lucrarilor Congresului este o practica a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Pentru a fi consecventi acestei practici, punem la dispozitia tuturor celor interesati Rapoartele de Activitate pentru perioada 2005 - 2009 ale departamentelor pe site-ul www.adventist.ro Acestea poti fi consultate pentru fiecare departament in parte accesand pagina http://adventist.ro/organizare/departamente.html respectiv intrand in sectiunea „Organizare" apoi la categoria „Departamente".
Rapoartele sunt prezentate intr-o maniera sintetica si ofera o privire sistematizata asupra perioadei trecute de la ultimul Congres.
3. „Informeaza-te de la Sursa" - o campanie de promovare a site-ului oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea
AARC
Motto-ul campaniei de promovare „Informeaza-te de la Sursa" a fost ales pentru a sublinia caracterul oficial al site-ului www.adventist.ro Toate persoanele interesate vor gasi aici informatii cu privire la convingerile adventistilor de ziua a saptea, resurse pentru studiul personal, un calendar de evenimente, precum si declaratii oficiale cu privire la anumite evenimente din viata Bisericii sau societatii.
„Trebuie sa recunoastem ca de-a lungul timpului au fost numeroase ocazii in care Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea i s-au atribuit convingeri sau vederi neconforme cu realitatea iar capacitatea de reactie a fost limitata in domeniul online. Practici, vederi sau pozitii personale au fost interpretate si confundate (uneori chiar mediatizate intentionat in discursul public) cu practici acceptate sau pozitii oficiale ale Bisericii" a declarat Viorel Dima, Director de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.
Fiecare blog, site personal sau apartinand unei institutii adventiste este important sa promoveze site-ul oficial. Valoarea acestui gest simplu este inestimabila. Prieteni sau cititori intamplatori vor avea acces la informatii oficiale pe care le pot compara ulterior cu informatii sau prejudecati promovate de-a lungul timpului.
Iata cum poti promova www.adventist.ro

Citeste mai departe....


4. Festivalul de Creatie AMiCUS
Brandusa Ciorba-Ciobau / AMiCUS Tg. Mures

Biserica Adventista "Salem" din Arad, a gazduit in perioada 3-5 aprilie 2009 un eveniment important pentru lumea studenteasca din intreaga tara: Festivalul de Creatie AMiCUS, cu motto-ul: "Ce faci cand nu ai ce face?" .
Desi initial un astfel de motto a starnit multe zambete, festivalul a avut marca lui de seriozitate data de momentele distincte si de invitati: pastorii Daniel Chirileanu (director Departament Tineret Moldova) si Emanuel Ban (director Departament Tineret Transilvania de Nord).
Daca pe listele de participanti ale organizatorilor, figurau 200 de studenti din toate cele 16 filiale din intreaga tara, biserica s-a dovedit a fi totusi neincapatoare pentru cei 800 de tineri care au trecut pe acolo de-a lungul zilei de sambata.

5. Dincolo de limite
Cristina Neagu / Departamentul Tineret
Depasirea limitelor poate fi o provocare a fiecarei zile. Constienti de acest lucru, coordonatorii Scolii de Lideri din sud-ul Transilvaniei au pastrat aceasta tema si pentru Conventia de primavara a adolescentilor inscrisi. Scoala de Lideri este un program adresat liceenilor care se pregatesc intr-un mod intensiv, pe parcursul a trei ani, sa devina instructori de exploratori si nu numai.
Seara de vineri a fost atat seara de deschidere dar si o ocazie speciala pentru sase din cei 36 de participanti. La capatul a doi ani de lucru intensiv, acestia au reusit sa indeplineasca toate cerintele necesare obtinerii calificarii de ghid, calificare care atesta nu doar absolvirea Scolii de Lideri ci si capacitatea asumarii responsabilitatii de a fi instructori cu drepturi depline. La lumina focului de tabara, intr-un cadru special pregatit, acestia au trecut dincolo de o noua limita.
6. „Strigat in noapte" la Constanta
Robert Georgescu, Roland Paraschiv / AARC Muntenia
Un eveniment special a avut loc in orasul Constanta in perioada 4 - 12 aprilie 2009: timp de o saptamana pastorul si profesorul Lucian Cristescu a sustinut seminarii biblice cu titlul „Strigat in noapte" in capela Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Speranta.
Cele 10 Cluburi din cadrul Asociatiei pentru Sanatate, Educatie si Familie din orasul Constanta care si-au inceput activitatea in iarna anului 2008 au constituit punctul de plecare al acestui mare eveniment. Intr-un mod distins si ales pentru vremea de azi, luand pulsul societatii, pastorul si profesorul Lucian Cristescu, directorul Asociatiei Pastorale a Bisericii Adventiste, a facut o radiografie a contextului actual din perspectiva Bibliei si a prezentat solutiile lui Dumnezeu pentru om. Prezentarile bine realizate au atras oameni diferiti. Fata de alte ocazii s-a putut constata si faptul ca mai multi intelectuali au intrat in aceasta perioada in capela Bisericii Adventiste.
7. Orchestra de copii din Ocnita in vizita la Budapesta!
Emanuel Ban
Probabil ca nimeni nu ar fi crezut ca, dupa doar doi ani de existenta, orchestra de copii suflatori ai comunitatii Ocnita va ajunge sa aiba o reprezentatie in afara tarii.
Dupa ce in acesta iarna au ajutat cantand la cateva evenimente de impartasire a Cuvantului lui Dumnezeu, pastorul evanghelist din Ungaria, miscat de consacrarea acestor copiii i-a invitat in comunitatea pastorita de el, Gömrő de langa Budapesta.
Cu ocazia Pastelui, sarbatorit saptamana trecuta de locuitorii Ungariei, cei 20 de copiii si sase adulti impreuna cu pastorul Szasz Tiberiu au onorat acesta invitatie. Vineri seara si sambata dimineata au rasunat trompetele in comunitate, iar dupa-amiaza in parcul orasului din fata primariei. Turneul s-a incheiat la Biserica Lutherana, unde grupului i s-a alaturat solistul Füstös József, din Beclean. Copiii au adus aminte de jertfa Mantuitorului Isus Hristos prin cantari, poezii si predica, laudand pe Domnul.
8. Festivalul National al Fanfarelor Adventiste
Emanuel Untesu, pastor tineret Alexandria si Peretu / Adrian Neagu, pastor Plosca
Sambata, 11 aprilie 2009, a fost o zi plina de bucurie si muzica. Oameni din toata Romania au venit pana in sudul tarii, in Teleorman, la cea de-a doua editie a Festivalului National al Fanfarelor Adventiste. Au participat aproximativ 1400 de spectatori si 250 de instrumentisti.
Prima editie a acestui festival a avut loc in anul 2001 la Hunedoara. Au trecut de atunci opt ani de zile si parca nimeni nu se mai gandea la o reeditare a acelui frumos eveniment. Totusi, de atunci la Peretu a inceput organizarea unui Festival al Fanfarei anual, iar din 2008 acesta a avut invitati din toata Oltenia si Muntenia. Experienta frumoasa a acestui eveniment i-a incurajat pe toti si i-a motivat in slujire. Organizatorii s-au gandit insa la ceva mai mult si mai provocator: un Festival National al Fanfarei Adventiste. De la gand la practica nu a fost decat un pas, pentru ca entuziasmul a fost coplesitor si molipsitor.
9. Coroana cu trei briliante - Dedicare Sediu Conferinta Transilvania de Nord
Timis B. Alexandru / pastor - profesor
Genericul scripturistic „Lumina lumineaza in intunerec si intunerecul nu a biruit-o" (Ioan 1:5) a constituit ideea de baza a serviciului divin inaugural, ce a avut loc in dupa-amiaza Sabatului din 11 aprilie 2009, la sediul Conferintei Transilvania de Nord din Cluj, str. Republicii nr. 101.
Cele trei „pietre de briliant" le constituie sala bisericii locale multifunctionala; cladirea administrativa a Conferintei, cu cele 18 locatii, precum si radiodifuziunea „Vocea Sperantei" - Cluj.
La solemnitate am fost onorati cu prezenta presedintelui Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, pastorul Teodor Hutanu, trezorierul Uniunii de Conferinte, Ioan Campian-Tatar si directorul Speranta TV, Adrian Bocaneanu. Printre invitati si enoriasi au fost prezenti comitetul si personalul Conferintei Transilvania de Nord precum si doi dintre fostii presedinti ai Conferintei, in persoana pastorilor Timis Balázsy Alexandru si Suciu Iosif.
10. Inaugurare Biserica Oancea, judetul Braila
Marius Necula
In Sabatul din 11 aprilie a avut loc inaugurarea noii biserici adventiste din Oancea - judetul Braila. Prezenta celor mai bine de 120 de participanti (membri, fii ai comunitatii, oaspeti si invitati speciali ori reprezentanti ai autoritatilor locale) a fost o dovada de necontestat a importantei acordate acestui eveniment.
Realizarea acestei noi capele a venit ca urmare a unei viziuni care s-a conturat datorita roadelor culese de pe urma slujirii depuse de pastorul Lucian Floricel care a facut ca dintr-o radacina aproape uscata sa rasara noi lastari plini de seva. Planurile efective si conturarea necesitatii unei noi cladiri a iesit la iveala in mod efectiv in urma unei reuniuni cu toti fii comunitatii cu ocazia celebrarii a 50 de ani de existenta a ceea ce acum se poate numi
vechea cladire.
11. Inaugurare Biserica Dej, judetul Cluj
Demeter Daniel / pastor
Sambata, 11 Aprilie 2009 a avut loc evenimentul de dedicare a bisericii din Dej, judetul Cluj, Conferinta Transilvania de Nord. Evenimentul a fost o incununare a eforturilor depuse de membrii bisericii locale de-a lungul a mai multi ani.
La program au participat din partea Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea pastorii Hutanu Teodor - presedinte si Campian - Tatar Ioan - trezorier, din partea Conferintei Transilvania de Nord pastorii Szász Erneszt - presedinte, Asanache Romeo - Secretar, Ilyes János Béla - Trezorier, Anca Beniamin - Director asociatia pastorala, precum si o parte din pastorii care au slujit in Dej de-a lungul anilor.
Biserica Mondiala
12. Rimoldi, noul reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la Natiunile Unite
Elizabeth Lechleitner/ ANN
Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a numit un expert pe problema relatiilor dintre Biserica si Stat pentru a fi reprezentantul denominatiunii la Natiunile Unite.
In noua sa pozitie, profesorul si autorul Tiziano Rimoldi va lucra in cadrul drepartametului de Relatii Publice si Libertate Religioasa.
"Este incurajator faptul ca stiu ca ma altur unui department format din experti consacrati", a spus Rimoldi.
In prezent profesor de religie, drepturi si societate in cadrul Institutului Adventist de Cultura Biblica (Instituto Avventista di Cultura Biblica), Rimoldi are un master in Drept la Universitatea Bologna, unde s-a a acordat o atentie deosebita relatiilor dintre Biserica si Stat, si un doctorat in Drept Canonic/ Drept Bisericesc la Universitatea Perugia.
13. Biserica Adventista de Ziua a Saptea sarbatoreste in 24 octombrie „Sabatul Creatiunii"
Ansel Oliver/ ANN
Dupa ce a auzit ca in ultimii trei ani sute de biserici si sinagogi celebreaza „Weekend-ul Evolutiei", lui Nikolaus Satelmajer i-a venit o idee.
Satelmajer, editorul revistei Ministry, a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, s-a gandit „De ce nu avem o zi in care sa celebram creatiunea?"
Saptamana trecuta, liderii mondiali ai Bisericii au aprobat ideea „Sabatului Creatiunii", o zi in care sa subliniem calitatea lui Dumnezeu de Creator. Aceasta zi s-a stabilit a fi 24 octombrie.
„Scopul nu este de a initia o dezbatere despre evolutie si creatie, ci pentru a sublinia faptul ca Dumnezeu este creatorul nostru", a spus Satelmajer delegatilor ce au participar la intalnirea ce s-a desfasurat la sediul Bisericii mondiale din Silver Spring, Maryland, Statele Unite.
14. Adventistii reafirma centrarea pe misiune; relatii salvatoare cu Hristos
Mark Kellner/Adventist World
Liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea au afirmat saptamana trecuta ca eforturile de evanghelizare printre adeptii religiilor lumii trebuie sa ii aduca pe oameni la credinta salvatoare in Isus Hristos si nu doar de a le intensifica experienta spirituala curenta.
Comitetul Executiv al Bisericii mondiale a aprobat proiectul unei declaratii ce priveste politica de lucru a bisericii.
„Dumnezeu este implicat in permanenta in salvarea oricarei persoane", a spus Jan Paulsen, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, cand a prezentat liderilor regionali ai Bisericii Mondiale schita declaratiei.
Documentul va fi votat formal in timpul Consiliului Anual al Comitetului Executiv din octombrie 2009.

Buletin Info Adventist nr 434
Vineri, 08 Mai 2009

Biserica din Romania
1. Editorial: E Timpul!
2. Directioneaza 2% din impozitul anual catre ONG-urile adventiste - data limita: 15 mai
3. Rezultate Alegeri in Conferinta Oltenia
4. Rezultate Alegeri in Conferinta Transilvania Nord
5. Festivalul tinerilor adventisti din judetul Buzau

Biserica Mondiala

5. Biserica Adventista anuleaza intalnirile din regiunea Inter-America
6. „Intelegand Islamul"
7. In cadrul congresului de libertate religioasa din Republica Dominicana se face apel la toleranta

Anunturi

8. Informatii privind admiterea la Liceele Teologice Adventiste in anul scolar 2009-2010
__________________________________
Biserica din Romania


1. Editorial: E Timpul!
Mihai Maur / Presedinte Conferinta Banat
„Cand s-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea, si a zis: „Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai. Vor veni peste tine zile, cand vrasmasii tai te vor inconjura cu santuri, ...., si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentru ca n-ai cunoscut vremea in care ai fost cercetata." Ciudata a fost ziua aceea! In mijlocul entuziasmului general, printre nesfarsite osanale, haine risipite si ramuri de finic, in vreme ce bucuria unui nou inceput era cuvantul de ordine, din ochii Mantuitorului tasnesc lacrimile ce marcheaza sfarsitul. Ce paradox! Cand parca in sfarsit, dupa eforturi seculare, natiunea e gata sa raspunda, Isus, cu inima sfasiata rosteste un cumplit „prea tarziu". Fusese o vreme a cercetarii dar e a ramas necunoscuta, se perindasera cele mai complete semne dar ele n-au fost luate in calcul. In clepsidra timpului ultimele farame de har se risipeau, si ceata invaluia de acum muntele de binecuvantari ramas neescaladat. Cerul intreg plangea indiferenta poporului iubit, de aici inainte Dumnezeu nu mai putea face nimic. Si cand te gandesti ca marele esec consta in neputinta de a intelege vremea! Era suficient sa se opreasca doar, sa analizeze atent semnele si evenimentele, sa ia deciziile ce se impun si... ar fi castigat! Ei n-au cunoscut vremea..... dar noi?
2. Directioneaza 2% din impozitul anual catre ONG-urile adventiste - data limita: 15 mai
AARC
Conform legii nr. 571/2003 art. 57 alin. 4 din codul fiscal contribuabilii pot directiona un procent de 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit.
Prin Conferinte, pastori, sau de la organul fiscal/oficiul postal veti obtine formularul.
  1. Datele de identificare a contribuabilului, adresa, cod numeric personal.
  2. Suma - suma solicitata a fi virata. In cazul in care nu se completeaza va fi calculata de organul fiscal.
  3. Denumire entitate nonprofit, cod fiscal si cod IBAN
  4. Se anexeaza fisa fiscala a anului anterior. Se trimite pin posta prin scrisoare recomandata sau se depune personal la organul fiscal. Data limita este 15 mai a.c.

Prezentam in continuare lista ONG-urilor care sprijina intr-un fel sau altul proiectele Bisericii.

Citeste mai departe...

3. Rezultate Alegeri in Conferinta Oltenia
AARC
In cadrul Adunarii Generale, Conferinta Oltenia a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania prin reprezentantii sai, pastori si credinciosi laici, a ales o noua conducere administrativa si departamentala la nivel regional.
Lucrarile Adunarii Generale au fost prezentate in direct si prin rapoarte pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe pagina special creata pentru aceasta perioada http://adventist.ro/stiri/alegeri.html
Iata componeneta echipei care va sluji credinciosilor adventisti din aceasta regiune:

Citeste mai departe...

4. Rezultate Alegeri in Conferinta Transilvania de Nord

AARC
In cadrul Adunarii Generale, Conferinta Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania prin reprezentantii sai, pastori si credinciosi laici, a ales o noua conducere administrativa si departamentala la nivel regional.
Lucrarile Adunarii Generale au fost prezentate in direct si prin rapoarte pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe pagina special creata pentru aceasta perioada http://adventist.ro/stiri/alegeri.html
Iata componeneta echipei care va sluji credinciosilor adventisti din aceasta regiune:
5. Festivalul tinerilor adventisti din judetul Buzau
Daniel Barcacianu
Festivalul tinerilor din judetul Buzau "Uniti in Hristos" a strans impreuna, in Sabatul din 2 Mai, la comunitatea „Ziduri" aproximativ 150 de tineri din judetul Buzau si alte cateva zeci din Vrancea si Braila.
Evenimentul a inceput vineri seara printr-un mesaj despre valoarea unei prietenii crestine, prezentat de Tisloveanu Silviu, student anul II I.T.A si Barcacianu Danut pastorul bisericii Ziduri, mesaj dezvoltat pe marginea textului din 1 Samuel 18:1 ." sufletul lui Ionatan s-a lipit de sufletul lui David si Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el...".
Biserica Mondiala
5. Biserica Adventista anuleaza intalnirile din regiunea Inter-America
Libna Stevens/IAD/ANN
Liderii Comitetului Executiv al Bisericii Adventiste din regiunea Inter-America au anulat intalnirile de lucru programate in aceasta luna din cauza virusului AH1N1 (gripa porcina).
Patru tari din regiunea Inter-America au confirmat prezenta virusului, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Cele patru regiuni importante ale Bisericii din Mexic au anulat serviciile de inchinare saptamana trecuta. Scolile si universitatile adventiste din Mexic au fost inchise ca urmare a ordinului guvernului de a suspenda intrunirile mari si a inchide toate scolile publice si private pana in 6 mai.
6. „Intelegand Islamul"
Ansel Oliver si Elizabeth Lechleitner/ANN
Liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea spun ca doua conferinte ce exploreaza punctele comune dintre adventisti si musulmani vor sustine relatiile inter-religioase ale Bisericii.
La inceputul acestei luni, zeci de oficiali ai Bisericii s-au intalnit in Grenada, Spania, pentru a ajuta la indepartarea prejudecatilor adventistilor cu privire la Islam si concentrarea asupra credintelor comune - cum ar fi Dumnezeu, creatiunea si stilul de viata sanatos. Acest lucru, se spera, va duce adeptii ambelor credinte la construirea de relatii semnificative.
„Traim intr-o lume in care nu putem ignora alte religii", a spus Ganoune Diop, Director al Centrelor de Studiu al Misiunii Globale (Global Mission Study Center). „Cea mai elementara dovada de curtoazie este cunoasterea oamenilor in mediul lor."
7. In cadrul congresului de libertate religioasa din Republica Dominicana se face apel la toleranta
ANN
Aparatorii libertatii religioase din 13 tari latino-americane s-au intalnit saptamana trecuta la Santo Domingo pentru a discuta tendintele istorice si actuale ale libertatii religioase in regiune.
Congresul International Religious Liberty Association desfasurat in perioada 28-30 aprilie a precedat primul Festival de Libertate Religioasa din regiune ce a avut loc in 2 mai si la care au participat aproximativ 13.000 de persoane in arena sportiva a orasului.
John Graz, Directorul Departamentului de Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii mondiale a felicitat Republica Dominicana pentru valorizarea libertatii religioase.
Anunturi
8. Informatii privind admiterea la Liceele Teologice Adventiste in anul scolar 2009-2010


Va rugam accesati informatiile despre liceul dorit:
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one